Hela denna sida är en annons

Företagslån

Uppdaterad 2018-12-18

Om BusinessCredit

Ränta*
Individuell
Startavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
500 000 kr
Min-/max låneperiod
3 - 12 mån
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
BankID / Instantor®
Ja

*Låneexempel: 50 000 kronor i 6 månader. 10 203,34 kronor per månad. Totalt kostnad: 61 220 kronor. Notera att BusinessCredit använder sig av en fast avgift istället för ränta.

Kundtjänst

Tel 08-5092 7933
Mån - fre 09.00-15.00
Lör - sön stängt
kundtjanst@businesscredit.se

Adress

WS Finance Global AB
Klarabergsgatan 29
111 21 Stockholm
Org.nr: 559128-1885

Visa erbjudande

Är BusinessCredit rätt för dig?

  • Låna mellan 10 000 – 500 000 kronor få lånebeslutet samma dag

  • Gör låneansökan smidigt på hemsidan med BankID

  • Tydlig prissättning med en fast kostnad utan oväntade avgifter

  • Återbetalningstiden är flexibel

Grundkrav

  • Ditt företag är svenskt och finns i Bolagsverkets register

  • Företaget får inte ha några betalningsanmärkningar

  • Låntagaren och de ansvariga i företaget har god kreditvärdighet

  • Borgensmannen/männen får inte ha några betalningsanmärkningar

Utbetalning sker oftast samma dag

Om låneansökan sker en vardag före klockan 15.00 så kommer pengarna oftast in på ditt företagskonto samma dag eller nästkommande bankdag.

Ansök nu

Låna mellan 10 000 - 500 000 kr enkelt och smidigt på hemsidan

Som företagare vet du säkert att det vid olika tillfällen kan uppstå ekonomiska utmaningar som kräver ett större eller mindre företagslån, exempelvis vid investeringar eller för att kunna finansiera företagets tillväxt. BusinessCredits lånelösning passar även utmärkt dig som snabbt vill finansiera en affärsidé. BusinessCredit hjälper dig genom att erbjuda företagslån mellan 10 000 – 500 000 kronor. Avbetalningstiden är på 3 – 12 månader och du väljer själv hur snabbt du vill betala av ditt lån.

På hemsidan kan du som har namnteckningsrätt i företaget, antingen ensam eller tillsammans med annan person med namnteckningsrätt, snabbt, smidigt och säkert ansöka om lån med personligt BankID. Hemsidan och låneansökan är enkelt att förstå sig på. På förstasidan får du en överblick över vad månadskostnaden kommer att bli, i förhållande till hur mycket du vill låna samt hur snabbt du vill betala av lånet. Din låneansökan behandlas omgående efter att du har signerat med BankID. Om du gör din låneansökan en vardag före klockan 15.00 så finns pengarna oftast på ditt företagskonto samma dag eller nästkommande bankdag.

Helhetsbedömning - varje kund är unik

När du ansöker om lån hos BusinessCredit görs en helhetsbedömning av din företagsverksamhet och borgensman, då varje kund ses som unik. För att din låneansökan ska beviljas behöver du uppfylla några grundkrav. Du behöver, antingen ensam eller tillsammans med annan person, ha namnteckningsrätt i företaget. Företaget får inte ha några betalningsanmärkningar, ska även vara svenskt, samt vara registrerat hos Bolagsverket. Utöver detta krävs det att de ansvariga personerna i företaget har gott rykte, samt att borgensmannen inte har några betalningsanmärkningar.

För att kunna ansöka om ett BusinessCredit-lån behöver man även en propriebrogen av privatperson, vilket innebär en person som är ansvarig för borgen. Skulle gäldenären försumma sin skyldighet att återbetala företagslånet så läggs skulden istället över på borgensmannen. Storleken på lånet avgör hur många borgensmän man behöver, för lån upp till 200 000 kronor krävs en borgensman och för lån över 200 000 kronor så krävs det två. Om det visar sig att du behöver två personer som representerar ditt företag så ansöker den person med namnteckningsrätt lånet och bjuder sedan in den andra personen med namnteckningsrätt i ansökan. Därefter är det bara för den andra personen att smidigt underteckna låneansökan med BankID.

Öppen och tydlig prissättning utan dolda avgifter

BusinessCredits prissättningen är öppen och tydlig. När du lånar pengar hos BusinessCredit läggs det endast på en fast avgift för lånet vilket innebär att du inte behöver oroa dig för några dolda avgifter eller räntor. Avbetalningen av lånet sker i en jämnt takt, då du betalar en fast månadskostnad varje månad. På så vis kan du känna dig trygg när du lånar pengar hos BusinessCredit eftersom du redan i förväg vet exakt vad ditt lån kommer att kosta, så att du kan planera ditt kassaflöde för verksamheten. Om du exempelvis lånar 100 000 kronor och väljer en återbetalningstid på 8 månader, skulle den fasta avgiften bli 28 740 kr och månadskostnaden 16 092,50 kr. Fakturan skickas från BusinessCredit samarbetspartner, Arvato Finance AB, så om du har några fakturafrågor är du varmt välkommen att kontakta dem – de hjälper dig gärna!

BusinessCredit skulle dock kunna vara tydligare med vad som ingår i den fasta avgiften, samt på vilket sätt avgiften påverkas av storleken på lånet och avbetalningstiden. Prissättningen är som tidigare nämnts enkel att förstå, men ett förtydligande kring den fasta avgiften hade höjt BusinessCredit ytterligare en nivå.

Pengarna betalas ut samma dag eller nästkommande bankdag vilket är bra för företag som är i behov av en snabb finansiering. Positivt är även att BusinessCredit utgår från helheten när de gör sin bedömning. På så vis spelar det ingen roll hur många år ditt företag har varit verksamt, vilket oftast andra låneaktörer tar i beaktning när de ska bevilja ett lån.

Visa erbjudande

Vanliga frågor om BusinessCredit

Ja, du kan betala tillbaka hela lånet när som helst. Man behöver dock ändå betala resterande avgift som uppstått i samband med lånet.

Om du är sen med en betalning så får du en påminnelseavgift på 60 kronor, samt en förseningsavgift på 120 kronor. En faktura som trots detta inte betalas i tid skickas till inkasso. Skulle det visa sig att du som gäldenär inte kan betala tillbaka lånet så läggs det efter en viss tid över på borgensmannen.

Beroende på lånebelopp och avbetalningstid så tillkommer det en fast avgift och du betalar en fast månadsavgift varje månad. Inga övriga kostnader eller räntor tillkommer.

Räkneexempel lån:

Lån hos BusinessCredit innebär ingen ränta, utan istället sätts en fast månadsavgift som är beroende av hur stort lån du tar samt hur snabbt du väljer att betala tillbaka lånet. Om du tar ett lån på 50 000 kr och väljer en avbetalningstid på 6 månader så tillkommer en fast avgift på 11 220 kr. Den totala kostnaden blir därmed 61 220 kr vilket i sin tur innebär en månadskostnad på 10 203,34 kr.

Ansök nu