Blå och grått hus

Consector blir Lånekoll

Låneförmedlaren Consector byter namn till Lånekoll och kommer satsa mer på bolån framöver. I en ny satsning planerar man att digitalisera den nordiska bolånemarknaden. För att möjliggöra detta har man fyllt sin kassa och utökat sin låneplattform med fler bolånepartners.

Consector har länge varit en välkänd aktör på den svenska lånemarknaden. År 2017 lanserade bolaget appen Lånekoll som ett it-system som skulle hjälpa kunderna att på ett lättare sätt kunna hålla koll på räntor och villkor. Nu byter Consector namn till just Lånekoll och skiftar fokus till att handla mer om bolån.

Gör den största satsningen i företagets historia

Just bolånemarknaden har inte upplevt samma utveckling och konkurrens som exempelvis privatlånemarknaden gjort de senaste åren, detta vill Lånekoll ändra på.

För att kunna ta nästa steg och leda utvecklingen inom digitala bolån gör Lånekoll nu sin största satsning i företagets historia. Detta innefattar bland annat att man fyller sin kassa med mer pengar, samt att man lanserar nya bolånepartners till hösten. Förra året knöt man även till sig den statliga banken SBAB och jämför numera även deras bolån.

Vill digitalisera den nordiska bolånemarknaden

Lånekoll har som mål att digitalisera och demokratisera hela den nordiska bolånemarknaden och därmed även mångdubbla sin omsättning som i dagsläget uppgår till drygt 50 miljoner kronor med ett positivt resultat.

Just den nordiska bolånemarknaden har länge visat på stark tillväxt så att Lånekoll ska nå sitt mål kan inte ses som en omöjlighet. Det ändå högt ställda målen har hjälpt Lånekoll i arbetet med att locka till sig investerare och även bidragit till att inspirera medarbetarna.

– Det kommer bli en väldigt spännande resa, säger Lånekolls vd, Pontus Holgersson, i ett pressmeddelande.

Lånekoll i siffror

Lånekoll, tidigare Consector grundades så sent som 2014 och har idag omkring 35 anställda med ett eget tekniskt team som utvecklar bolagets digitala plattoform. Förra året hade man en omsättning på 52 miljoner kronor, med en omsättningstillväxt på 46,5%, och EBITDA landade på 2,5 miljoner kronor.