Flygplan i luften

Boka sista minuten resan – det här ska du tänka på

Suktar du efter värmen och planerar att boka en sista minuten resa? Tänk på det här för att hitta drömresan för dig till ett så lågt pris som möjligt.

Drömmer du om att åka utomlands och har varit i Sverige under hela semestern? Passa på att boka en sista minuten resa till varmare breddgrader och spara pengar på köpet.

När du bokar sista minuten resor kan du hitta riktiga klipp till låga priser. Du får dock vara beredd på ett mindre utbud och snabba ryck innan någon annan hinner före.

Det här ska du tänka på innan du bokar resa

Jämför resor hos olika resebolag

Det finns en rad olika resesajter som erbjuder sista minuten resor. Där kan både utbud och priser skilja sig åt. Ha för vana att jämföra sajternas utbudet för att hitta den bästa och billigaste resan för dig.

Tips! Behöver du finansiera resan med ett snabblån kan du göra det på Låneguiden. Precis som du jämför resor för att hitta det billigaste alternativet ska du jämföra långivarnas villkor för att inte betala mer än nödvändigt.

Billigast att åka under mindre populära dagar

Priserna på en sista minuten resa kan variera från dag till dag, mellan olika orter och hur nära avgång du kan tänka dig att åka. Ett tips för att hålla nere kostnaderna är att resa under veckans mindre populära dagar. Det är generellt billigare att resa en tisdag än lördag eller söndag.

Ospecificerat eller specificerat boende

Ytterligare en faktor som påverkar priset är huruvida du väljer ett ospecificerat eller specificerat boende. Med ett ospecificerat boende vet du inte vilket hotell du kommer hamna på, och av den anledningen är dessa boenden också billigare.

Väljer du ett specificerat boende får du vara beredd att betala några hundralappar extra men du vet samtidigt vilket hotell du hamnar på.